ir. architect Bart Lefevere

 

liersesteenweg 32 , B-2570 duffel

T:  0496/28.84.72
E:  info@lef-architect.be

 

Ruime BEN nieuwbouwwoning – Kortenberg

Informatie

Wat: een alleenstaande nieuwbouwwoning

Waar: Kortenberg

Bouwtermijn: 2016 – 2017

E-peil: < 30 (streefdoel)

K-waarde: /

Jaarlijkse netto-energiebehoefte voor verwarming per m²: < 30 kWh/m²

Luchtdichtheid: /

De wens van de klant:

Deze klant wenste een ruime nieuwbouwwoning voor een smaller perceel in Kortenberg.

Hij wou een open leefruimte met veel licht. De diepere bebouwing van zijn linkerbuur vormde daarbij een uitdaging. Bovendien moest er in de leefruimte een tv-hoek en een aparte zithoek komen. Op niveau 1 wenste de klant 4 slaapkamers, een dressing en 2 badkamers.

Buiten zag de klant graag een combinatie van gevelsteen, bepleistering en een plat dak. Bovendien werd in een eerste ontwerpfase ook een passende tuinberging voorzien.

Tot slot werd er ook de nodige aandacht geschonken aan de energiezuinigheid en duurzaamheid van de nieuwe woning.

Realisatie:

Wij ontwierpen een woning met een combinatie van witte gevelbepleistering en verlijmde gevelsteen om zo het ruwe (de gevelsteen) en het vlakke (de bepleistering) extra in de verf te zetten.

In de woning zelf vervaagt de grens tussen leefruimte en inkomhal. Dat versterkt het gevoel van ruimte. Verder trokken we de ramen door tot tegen het plafond voor extra lichtinval en nog meer ruimtelijkheid.

De technische ruimten plaatsten we centraal op niveau 1, tussen de badkamers en boven de keuken. Dat minimaliseert het warmteverlies en verhoogt het comfort.

Bij de tuinberging voorzagen we tot slot ook een overdekt terras. Daardoor kan de klant maximaal genieten van dit half ingesloten perceel.

Wilt u ook een droomwoning en -interieur op maat? Neem hier vrijblijvend contact met ons op.