ir. architect Bart Lefevere

 

liersesteenweg 32 , B-2570 duffel

T:  0496/28.84.72
E:  info@lef-architect.be

 

Ruimtelijke BEN-nieuwbouwwoning met vide – Hofstade

Informatie

Wat: een alleenstaande nieuwbouwwoning

Waar: Hofstade

Bouwtermijn: 2012 – 2013

E-peil: 23

K-waarde: 24

Jaarlijkse netto-energiebehoefte voor verwarming per m²: 26,11 kWh/m²

Luchtdichtheid: n50 = 1.13 m³/hm²

De wens van de klant:

Deze klant wou een energiezuinige, duurzame en ruimtelijke woning op maat. Een belangrijk aandachtspunt daarbij was de oriëntatie van de ramen en deuren. Het zuiden lag namelijk aan de straatzijde van de woning.

Realisatie:

Wij besloten om met een vide te werken, een open ruimte die over meerdere verdiepingen doorloopt. Deze vide koppelt de bureauruimte op de eerste verdieping met de leefruimte en zorgt de hele dag door voor zonlicht in de woning.

Verder koppelden we de inkom en de trap visueel aan de leefruimte om het gevoel van ruimte te vergroten. De verborgen LED-strip onder de strap zet dit effect ’s avonds nog extra in de verf.

De zolder werd tot slot zo ontworpen dat deze – indien gewenst – nog dienst kan doen als extra slaapkamer, badkamer en dressing.

Wilt u ook een droomwoning en -interieur op maat? Neem hier vrijblijvend contact met ons op.

Quote van de klant:

“Dankzij de geduldige en open manier van werken met Bart, hebben we een zeer positieve bouwervaring achter de rug met een degelijk en geslaagd huis als resultaat. 
Zijn pragmatische manier van werken, de combinatie van praktische en technische inzichten en goede opvolging hebben daar zeker toe bijgedragen. We staan soms nog steeds versteld van alle details waaraan hij gedacht heeft!

Kortom, een betrouwbare architect die veel toegevoegde waarde had voor ons project.”