ir. architect Bart Lefevere

 

liersesteenweg 32 , B-2570 duffel

T:  0496/28.84.72
E:  info@lef-architect.be

 

Energiezuinige en duurzame woning – Blaasveld

Informatie

Wat: een alleenstaande nieuwbouwwoning

Waar: Blaasveld

Bouwtermijn: 2010- 2011

E-peil: 55 (gerekend zonder zonnepanelen)

K-waarde: 22

Jaarlijkse netto-energiebehoefte voor verwarming per m²: 37,06 kWh/m²

Luchtdichtheid: /

De wens van de klant:

Deze klant wou een energiezuinige en duurzame woning op maat. Hij hechtte daarbij veel belang aan de oriëntatie van zijn woning en wenste een open gevoel, vooral naar de tuin toe.

Realisatie:

Voor deze nieuwbouwwoning zochten we naar een evenwicht tussen energiezuinigheid en comfort. Daarom kozen we voor een doorgedreven isolatie, luchtdichtheid en balansventilatie.

Om een open interieur te creëren gebruikten we een centrale vide die overal zicht biedt op de tuin. Het akoestische nadeel van de vide losten we op met een extra deur naar de slaapruimte van de kinderen.

Het vaste meubilair (de keuken, de badkamer, de dressing, de vestiaire, enz.) is specifiek voor deze woning getekend. Dit meubilair vergroot het gevoel van eenheid in de woning zelf, maar ook de harmonie tussen interieur en exterieur. Zo loopt de gevelsteen van het overdekt terras bijvoorbeeld door in de keuken.

Wilt u ook een droomwoning en -interieur op maat? Neem hier vrijblijvend contact met ons op.

Quotes van de klant:

“Bart is een architect die zijn projecten zeer goed opvolgt en zich altijd aan zijn afspraken houdt. Dit wordt ook geapprecieerd door de aannemers die voor zijn projecten werken en heeft als gevolg dat  er weinig tijd verloren gaat tussen de verschillende fasen van de bouw.  Als bouwheer kan je bij Bart ook met alle soorten vragen terecht die bij een bouw komen kijken, zowel van esthetische, functionele en technische aard. Zijn advies is steeds goed geargumenteerd en helpt om als bouwheer vlot beslissingen te nemen zonder het gevoel te hebben dat je iets over het hoofd gezien hebt. Ook de budgettering is zeer overzichtelijk en transparent zodat we nooit voor onaangename verrassingen zijn komen te staan. Dankzij de vlotte samenwerking met Bart was ons bouwproject een periode waar we met positieve gevoelens aan terugdenken!”