ir. architect Bart Lefevere

 

liersesteenweg 32 , B-2570 duffel

T:  0496/28.84.72
E:  info@lef-architect.be

 

Open en moderne nieuwbouwwoning – Hofstade

Informatie

Wat: een alleenstaande nieuwbouwwoning

Waar: Hofstade (Zemst)

Bouwtermijn: 2009- 2011

E-peil: 55

K-waarde: /

Jaarlijkse netto-energiebehoefte voor verwarming per m²: 30,68 kWh/m²

Luchtdichtheid: n50 = 1.60

De wens van de klant:

Deze klant wou een moderne nieuwbouwwoning met aandacht voor energiezuinigheid en openheid.

De huidige woning van de klant was immers vrij donker. Daarom wenste hij absoluut een ontwerp met overvloedige lichtinval zonder “op straat” te moeten leven. Bovendien moest er voldoende ruimte zijn in de woning voor een bijkomend bureau en een speelruimte.

Realisatie:

Wij ontwierpen een woning met een combinatie van witte gevelbepleistering en verlijmde gevelsteen om zo het ruwe (de gevelsteen) en het vlakke (de bepleistering) extra in de verf te zetten.

Verder zorgden we voor een terugspringend dak. Dat biedt veel extra ruimte voor een bureau, een speelruimte en een logeerkamer.

De leefruimte van de woning is open naar de tuinzijde toe met verdiepingshoge ramen. Aan de straatzijde plaatsten we een zithoek die knus aanvoelt dankzij een verlaagd plafond en een laag horizontaal raam. Om altijd en overal voldoende zonlicht te hebben, werd er tussen de zithoek en de eethoek ook een vide gemaakt, gericht naar het zuiden.

Diezelfde vide koppelt het bureau op niveau 1 ook aan de leefruimte. Dat verhoogt het ruimtelijk gevoel. Om het kindergedeelte beter af te schermen van de leefruimte voorzagen we tot slot ook een extra sas.

Wilt u ook een droomwoning en -interieur op maat? Neem hier vrijblijvend contact met ons op.

Quotes van de klant:

“We vormden een team, opdrachtgevers, architect en de op zijn advies geselecteerde aannemers.”

“De intensieve samenwerking met lef-architect in alle fasen, de goede voorbereiding en de strikte opvolging heeft voor ons geleid tot een vlot bouwproces en een heerlijk huis!”

“Onze wensen werden gevolgd, ze werden uitvoerig besproken tijdens verschillende sessies, lef-architect bleek een uitstekende sparringpartner.”

“Met de huidige energienormen is de complexiteit van de technieken sterk toegenomen, en daar biedt lef-architect een duurzame meerwaarde.”